10 Березня 2022
Новини

Польща схвалила законопроєкт щодо українських біженців: що відомо

Польща схвалила законопроєкт щодо українських біженців: що відомо
Сейм Польщі 9 березня схвалив законопроєкт, який передбачає підтримку українців, що прибули до країни через російське вторгнення.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Згідно з проєктом, українські біженці отримають персональний ідентифікаційний код, який діятиме 18 місяців. Він дозволить їм отримати доступ до легальної роботи, безоплатної медицини, а також шкільної та університетської освіти.

Люди та організації, які допомагатимуть українським біженцям, перші два місяці отримуватимуть по приблизно 1,2 тисячі злотих (8,5 тисячі гривень).

Крім того, законопроєкт передбачає одноразову виплату 300 злотих (2,1 тисячі гривень) українським біженцям. У державному банку BGK мають створити фонд для допомоги Україні, а в держбюджеті для цього виділять цільовий резерв. Також документ передбачає посилення кримінальної відповідальності за торгівлю людьми та сутенерство на період війни в Україні.

Зазначимо, що документ ще може заблокувати Сенат — верхня палата парламенту.

За даними Організації Об'єднаних Націй, з початку російського вторгнення Україну покинули вже понад 2 мільйони людей. Із них, як стверджують польські прикордонники, близько 1,4 мільйона виїхали в Польщу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, польща, українці у польщі
В тему