10 Березня 2022
Новини

Яка ситуація на фронті станом на 6:00 10 березня

Яка ситуація на фронті станом на 6:00 10 березня

Розпочато п'ятнадцяту добу героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню.

Українські військові продовжують стримувати наступ російських окупантів на усіх напрямках, зокрема триває оборона Маріуполя та Чернігова. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ зранку 10 березня.

Українські бійці стримують наступ окупантів у Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського напрямку. Захищають Харків та Охтирку. Основні зусилля зосередили на недопущенні просування росіян у південно-східному напрямку. Триває кругова оборона Маріуполя.

Також триває прикриття держкордону з Білоруссю. Військові тримають оборону Чернігова та стримують окупантів від просування у напрямку Києва. У столиці українські угруповання перебувають у постійній готовності до відбиття наступу, наразі вони утримують визначені оборонні рубежі.

На Південному напрямку противника стримують у напрямку міст Кривий Ріг, Миколаїв, Вознесенськ, а також у напрямку Нововоронцовки на Херсонщині.

На інших напрямках угруповання військ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони. Так, Повітряні сили ЗСУ відбивають ракетно-бомбові удари та знищують засоби повітряного нападу окупантів — упродовж двох останніх діб українські бійці знищили чотири штурмовики Су-25 та два вертольоти противника.

У Генштабі заявили, що противник знизив темпи наступу, а його особовий склад деморалізований. Зазначається, що значно збільшилась кількість дезертирства та мародерства з боку окупантів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали