5 Березня 2022
Новини

Суд у Гаазі збирає докази воєнних злочинів РФ в Україні

Суд у Гаазі збирає докази воєнних злочинів РФ в Україні

Куди надсилати фото- та відеосвідчення

Після розстрілів на Майдані у лютому 2014-го та з початком російської окупації Україна саме до Міжнародного кримінального суду звернулася з вимогою покарати Януковича, Росію та її лідерів.

Ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну ми зібрали матеріали в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі на Володимира Путіна і міністра оборони Росії Сергія Шойгу у зв’язку з їх висловлюваннями в російському телефільмі про анексію Криму». А Верховна Рада проголосувала за звернення в МКС для оцінки злочинів, скоєних російськими чиновниками і військовими, а також особами, яких вони підтримали в Криму та східних регіонах країни.

Коли суд у Гаазі визнав ситуацію в Криму та Севастополі рівнозначною міжнародному збройному конфлікту між Росією та Україною, президент РФ путін видав наказ про вихід Російської Федерації з-під юрисдикції Міжнародного кримінального суду.

Ну, а зараз, від початку повномасштабного наступу в Україну, ми вже зібрали тисячі підтверджень злочинів російської армії, Путіна та його співучасника Лукашенка.

Розслідувати воєнні злочини, скоєні Росією і Білоруссю в Україні, звернулися до Міжнародного суду 37 держав!

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан розпочав 1 березня розслідування воєнних злочинів РФ проти України. Слідом за вивченням справи, відповідно до процесуальних норм, будуть попередній розгляд, судовий та, якщо путін доживе до того часу й не погодиться з вироком, – апеляційний розгляд.

Докази злочинів, скоєні цим кривавим тираном, Україна має «залізні». Тому я вірю, що в найкоротші строки в Гаазі прозвучить найсуворіший вирок путіну, лукашенку та їхній злочинній шайці, а рішення суду буде виконане.

Маєте фото- та відеодокази злочинів путіна й лукашенка – надсилайте їх на пошту міжнародної волонтерської організації, яка запустила проєкт «Нюрнберг–2022»: nurnberg2022@gmail.com

Надсилати фото- та відеодокази у справі закликав також головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан. До уваги братимуться листи будь-якою мовою. Тож пишіть на електронну пошту:

Otp.informationdesk@icc-cpi.int

Сволота окупантів має відповісти за все!

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, злочин, росія, війна з Росією, суд
В тему