1 Березня 2022
Новини

Промова Зеленського у Європарламенті: аплодують стоячи

Промова Зеленського у Європарламенті: аплодують стоячи

Володимир Зеленський виступив перед депутатами Європарламенту у режимі відеоформату. Після його промови євродепутати аплодували стоячи.

Про це повідомляє 24 канал. У Європарламенті 1 березня розглядають заявку України на членство у Євросоюзі.

Зеленський під час промови розповів про перебіг війни в Україні. Президент наголосив, що українці захищають свою землю ціною власного життя.

"Глава держави емоційно розповів про велику кількість жертв, які загинули через ганебні дії Росії та її влади, а також обстріли з боку окупантів та ракетні удари. Без вас (Євросоюзу) Україна буде самотньою. Ми довели свою силу. Довели, що ми щонайменше такі ж, як ви. Доведіть, що ви разом з нами. Доведіть, що ви нас не відпускаєте", – закликав Зеленський.

Після промови українського президента усі депутати Європарламенту почали аплодувати стоячи.

Що сказав?

  • Ми віддаємо сьогодні за цінності, за права за свободу, просто за бажання бути рівними, ми віддаємо наших найкращих людей. Найміцніші, найсильніших, надзвичайних. Ми точно переможемо, я впевнений в цьому.
  • Є такий вираз український вибір Європи. Це до чого ми прагнули, йшли і йдемо. Я дуже хочу, щоб звучало від вас до нас, вибір Європою України.
  • У мене є пару хвилин поспілкуватися з вами. Невеличкі у нас перерви через обстріли та ракетні удари. Ранок був трагічний для нас. Дві крилаті ракети у Харкові. Це місто біля кордону з рф. Це місто, де найбільша кількість університетів в країні. Молодь яскрава, розумна завжди збиралася у найбільшій площі держави. Площі Свободи. І це найбільша площа Європи. Уявіть, зранку, дві великі ракети у площу Свободи! Десятки жертв. Ось така ціна свободи.
  • Ми боремося просто за свою землю і свободу. І повірте мені, попри те, що всі великі міста заблоковані, ніхто в нашу свободу і державу не зайде. Кожна площа, як би вона не називалася, вона буде називатися площею Свободи. Ніхто не зламає нас. Ми сильні. Ми українці.
  • У нас є бажання, щоб наші діти жити. 16 дітей загинуло. путін знову скаже, що це якась операція, що вони б'ють по військовій інфраструктурі. Де наші діти? На яких вони військових заводах працюють? На яких ракетах вони? Може вони в танках їздять? 16 дітей ти вбив!
  • У нас дуже вмотивований народ. Ми боремось за наші права, свободу, життя, виживання. І боремося, щоб бути рівноправними членами Європи
  • Сьогодні ми всім показуємо, що ми такі є. З нами ЄС буде міцнішим. Без вас Україна буде самотньою Ми довели свою силу, довели, що ми, як мінімум, такі самі як ви. Доведіть, що ви разом з нами. Що ви нас не відпускаєте. Що ви дійсно європейці

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, війна з Росією, євросоюз
В тему