28 Лютого 2022
Новини

Що брати із собою на випадок евакуації

Що брати із собою на випадок евакуації

Нагадуємо, що брати із собою на випадок евакуації. У випадку евакуації жінок, дітей, людей похилого віку вага речей першої потреби не повинна для дорослого перевищувати 50 кг. Інакше ви просто не зможете понести її на собі. 

Діти теж повинні мати рюкзак зі своїми найбільш необхідними речами (вага залежить від віку). Бо хтозна, як далі може повернутися ситуація. 

Екстрена валіза має становити 15 – 20 кг. Але правильно розрахуйте свої сили й те, що вага продуктів щодня буде зменшуватися.

Із собою треба взяти:

– документи (загорніть їх у водонепроникні пакети) і гроші (розподіліть невеликим сумами в різні кишені),

– воду (на людину хоча б 1,5 л на добу) та їжу (сало, консерви, копчену ковбасу, хліб, сухе печиво, макарони, супи з пакетиків),

– ніж, сірники, декілька запальничок, сухий спирт, туристичний посуд (металевий важчий, міцний пластик легший);

– одяг (2 комплекти спідньої білизни, декілька пар шкарпеток, штани, кофта, шапка, шарф, рукавиці, дощовик) та нитки з голками;

– аптечку (спирт, препарати від тиску, головного болю, діареї, температури, антибіотик, бинт, вату),

– засоби гігієни (мило, туалетний папір, рушник, зубні паста/щітка, вологі та сухі серветки, манікюрний набір: він знадобиться не лише для нігтів),

– засоби зв’язку: телефон і зарядне до нього, пауербанк (це така батарея, яка заряджає мобільний телефон без розетки), хто має, може взяти рацію та радіо.

Читайте також

Якщо все найнеобхідніше склали, а місце ще є, візьміть широкий скотч, міцну мотузку, казанок, спальник, намет, ліхтарик, таблетки для очищення води.

Вигідніше рухатися групами. Адже тоді можна їхати однією автівкою, користуватися одним мобільним, на спільному багатті готувати їжу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна, війна з Росією
В тему