23 Лютого 2022
Новини

Не відкривається низка урядових сайтів України

Не відкривається низка урядових сайтів України

В Україні нема доступу до низки сайтів держорганів та урядових вебресурсів.

Вони перестали відкриватися станом на 16:30. Наприклад, сайти Кабінету міністрів, Міністерства закордонних справ, офіційного порталу Верховної ради тощо. 

Окрім того, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив про спроби злому акаунтів членів його сім'ї та блокування банківських карток. Він виклав скриншот з повідомленням про спробу зайти у пошту, де засвітилась локація «Росія, Митищі».

Нагадаємо, Держспецзв'язку попередило про можливі нові атаки на українські сайти, заплановані на 22 лютого. Команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України (CERT-UA) знайшла повідомлення про оренду серверів для підготовки нових атак на вебсайт державного, банківського секторів та сектору оборони. Схоже, що атаки повинні здійснити дефейс сайтів, що розміщуються в зоні .ua. 

Остання масштабна кібератака на сайти держорганів сталася 15 лютого. Два великі банки - «ПриватБанк» та «Ощадбанк» - кілька годин мали проблеми з банкоматами й терміналами самообслуговування, а також мобільними додатками. Окрім того, зник доступ до їхніх сайтів, ресурсів Міноборони та ЗСУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, кабінет міністрів, вру
В тему