22 Лютого 2022
Новини

Розробили програму заходів тероборони в Луцькій громаді

Розробили програму заходів тероборони в Луцькій громаді

Програму заходів тероборони Луцької міської громади на 2022-2024 роки планують затвердити депутати Луцькради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, - пише ІА "Волинські новини".

Як повідомила начальниця відділу оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи Ніна Бенесько, до розробки програми долучалися всі профільні відділи та управління, а також окремі депутати. Також під час розробки документу врахували прохання командира бригади тероборони Олександра Адамовича.

Загальний бюджет програми на три роки – 3 мільйони гривень. Цьогоріч, зокрема, планується виділити 1,6 мільйона гривень.

Кошти спрямують на виготовлення навчально-матеріальної технічної бази для проведення занять, перевезення навчальної бази та особового складу на полігон, організацію харчування, розміщення, оплату комунальних послуг, забезпечення паливно-мастильними матеріалами, облаштування місць проведення навчань (тренувань), облаштування кімнати зберігання зброї та встановлення відеоспостереження.

Також за кошти міського бюджету планують обладнати пункт управління: придбати телефонні апарати, обладнання внутрішнього зв’язку, відеонагляду чергової служби та пункту управління тощо. Для функціонування підрозділів тероборони планують придбати каремати, спальні мішки, палатки армійського типу УСБ, розпізнавальні знаки для резервістів тощо. Також серед планів – закупівля засобів розвідки (квадрокоптер, тепловізор), спорядження для підготовки підрозділів: тактичні ліхтарі, компаси, мотузки, карабіни, аптечки, сокири, пили, казани, триноги тощо.

Також будуть придбані дизельні агрегати для вироблення струму, подовжувачі, обігрівальні польові печі та інше.

Друга частина програми стосується національного спротиву. У рамках її реалізації мають проінспектувати стан стрілецьких тирів у загальноосвітніх навчальних закладах. Будуть проводити практичні заняття зі стрілецької підготовки серед учнів, студентів та мешканців громади. Також відбудуться заняття з орієнтування на місцевості, надання домедичної допомоги та інші.

Як зауважила Ніна Бенесько, військова частина тероборони наразі не має статусу юридичної особи, а обласний військкомат вже не може їх фінансувати. Тож наразі фінансування бригади буде проводитися через квартирно-експлуатаційне відділення Володимира-Волинського.

Члени комісії підтримали проект рішення і рекомендували ухвалити його на сесії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, депутати
В тему