21 Лютого 2022
Новини

Україна щомісяця втрачає $2-3 млрд через загрозу російського вторгнення

Україна щомісяця втрачає $2-3 млрд через загрозу російського вторгнення
Через загрозу загострення російської агресії втрати економіки України становлять $2-3 млрд на місяць.

Сюди входять зупинені інвестиції, додаткова інфляція, втрати у туристичній сфері та скорочення авіаперевезень. Про це сказав заступник керівника Офісу президента України Ростислав Шурма в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Є ще спекулятивний тиск на фінансові ринки, який блокує позики, тисне на курс. Це окрема сума. Спекулятивний тиск на валютний ринок орієнтовно 1,5-2 мільярди доларів», - сказав Шурма.

Він додав, якщо ситуація стабілізується інформаційно, то підніметься «больовий поріг», і через два місяці таких утрат уже не буде.

Шурма заявив, що українська влада вважає подушку в 4-5 мільярдів доларів достатньою, аби продовжувати заплановані державні програми, але зовнішня ситуація може змінюватися.

«4-5 мільярдів - подушка, щоб у нас було все нормально із залученням ресурсів під розвиток. Ви ж бачите об'єктивно, який інвестор буде ухвалювати рішення щось будувати у такій ситуації? Зрозуміло, всі ставлять проєкти на паузу. Не скасовують, але відкладають рішення. І зовнішні кредитні ринки тимчасово закриті», - сказав Шурма.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, війна з Росією, Україна, бюджет, гроші, економіка
В тему