21 Лютого 2022
Новини

Відсутність їжі й житла: біженці з ОРДЛО до Росії повертаються додому

Відсутність їжі й житла: біженці з ОРДЛО до Росії повертаються додому
Мешканці окупованого Донбасу, які виїхали до Росії, почали самостійно повертатися додому.

Це сталося через відсутність їжі й житла для них в РФ. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в етері телеканалу «1+1».

За його словами, масова евакуація людей з окупованого Донбасу в Росію — це фарс. Окупанти показово вивезли декілька тисяч людей, каже Резніков.

«Зараз наша розвідка має точну інформацію, що люди повертаються самостійно додому, їх там ніхто не годує, не розселяє. Це справжня постановка для «Мосфільму», — запевняє міністр.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив, що в «евакуаційні пункти» для жителів тимчасово окупованих територій 20 лютого прийшли лише кілька сімей. А в спортзалі в Таганрозі, де розмістили частину «евакуйованих», дві третини розкладних ліжок виявилися порожніми.

«Отримати обіцяні російською владою 10 тисяч рублів (приблизно 3,6 тисячі гривень) вивезеним українцям буде теж нелегко: треба мати російський паспорт і десь знайти відділення російського «Сбербанку», залишивши на когось малих дітей», — додали в Центрі.

Нагадаємо, нещодавно омбудсменка Людмила Денісова повідомила, що «евакуйовані» вже майже дві доби перебувають без їжі та сну в неопалюваних автобусах. Місця тимчасового розміщення, де їх мали поселити, зачинені.

18 лютого ватажки бойовиків «Л/ДНР» оголосили про масову евакуацію людей на територію Росії через нібито загрозу з боку України, а згодом і про масову мобілізацію.

Активісти виявили, що відео з повідомленням про евакуацію записали 16 лютого — за дві доби до публікації та ще до початку загострення на Донбасі.

Зранку 19 лютого стало відомо, що сотні евакуйованих із Донбасу, серед яких діти, провели цілу ніч в автобусах. Санаторії, де, ймовірно, планували їх розмістити, зачинені, а вхід охороняють правоохоронці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, росія, донбас, міністерство оборони
В тему