18 Лютого 2022
Новини

Звільнили члена Нацвідбору на «Євробачення». Чому?

Звільнили члена Нацвідбору на «Євробачення». Чому?

З посади члена правління Суспільного мовлення звільнили голову оргкомітету Нацвідбору на "Євробачення" Ярослава Лодигіна.

Про це повідомили у соцмережах та на сайті Суспільного.

Як відомо, після скандалу з підрахунком голосів у Нацвідборі, Лодигін заявив, що готовий подати у відставку, щоби підтвердити чисту репутацію Суспільного.

"Зараз бачу від суспільства сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити криштально чисту репутацію Суспільного у цій справі", – казав він на пресконференції.

Також Лодигін вибачився за свої слова на адресу гурту Kalush Orchestra. Як відомо, коментуючи виступ групи, Ярослав сказав: "Ми вже декілька разів представляли себе як Україна, як українці, як такі люди з лісів, люди з гір в даному випадку".

Як зазначає «Суспільне», згодом він вибачився і сказав, що йому не вистачило точності у формулюванні. Каже, що не хотів критикувати людей родом з гірських місцевостей. 

«Це метафора, якою я намагався пояснити свої відчуття від того, що побачив. У моїй оцінці мова йшла про відчуття того, як ми репрезентуємо Україну», — зазначив Лодигін.

Нагадаємо, відбір на «Євробачення» виграла співачка Аліна Паш. Проте організацію цього заходу критикували і через те, що ведучий просто під час оголошення декілька разів назвав хибні бали, і через допуск до конкурсу Аліни Паш, яку підозрюють у поїздці в окупований Крим через Росію.

Зрештою 16 лютого оргкомітет нацвідбору на «Євробачення» повідомив, що переможницю українського відбору Аліну Паш вирішили не відправляти на конкурс.

Причиною називають відповідь прикордонників про те, що довідку про поїздку в Крим співачці не видавали. Тож організатори скористалися пунктом правил, який дозволяє відмовити учаснику в разі приховування чи подання ним недостовірної інформації.

Співачка погодилася не брати участь у конкурсі, хоча у соцмережах повідомила, що сама зняла свою кандидатуру.

А 17 лютого Суспільний мовник повідомив, що звернеться до Kalush Orchestra щодо представлення України на «Євробаченні». Цей гурт посів друге місце у нацвідборі, отримавши 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів. Співачка Аліна Паш випередила гурт на один бал, отримавши 7 балів від глядачів та 8 балів від суддів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євробачення, Україна
В тему