17 Лютого 2022
Новини

На придбання 30 тролейбусів Луцьк отримає кошти

На придбання 30 тролейбусів Луцьк отримає кошти

Мер Луцька Ігор Поліщук зазначив, що у межах проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ» місто отримає кошти на придбання 30 тролейбусів, частина з яких буде з автономним ходом.

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

ВРУ 17 лютого ратифікувала фінансову угоду за цим проєктом з Європейським інвестбанком на розвиток міського громадського електротранспорту.

Раніше повідомляли, що цього місяця Луцьке підприємство електротранспорту отримає ще 8 нових тролейбусів, якими замінять старі.

Також у Луцьку реалізовують грантовий проєкт на 155 тисяч євро, який передбачає побудову додаткових тролейбусних ліній, нові поворотні стрілки, що допоможуть скоротити загальний пробіг тролейбусів та оптимізувати схему маршрутів.

Нагадаємо, ще в квітні минулого року міська рада підписала контракт про постачання 29 нових тролейбусів з ДП «Автоскладальний завод №1 АТ «АК «Богдан Моторс». Перші тролейбуси Луцьк отримав наприкінці жовтня минулого року, наприкінці січня місту передали ще чотири «Богдани», і в середині лютого обласний центр Волині знову ж таки отримав чотири тролейбуси, а в червні – ще два.

До слова, графік постачання нових тролейбусів для потреб лучан змістився: 17 з 29 тролейбусів, які, згідно з контрактом, мали вже курсувати вулицями, досі на міське підприємство електротранспорту не надійшли. Однак у січні ЛПЕ отримало 9 нових тролейбусів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, громадський транспорт, гроші
В тему

Останні матеріали