15 Лютого 2022
Новини

У Луцьку не вистачить укриттів всім: радять готувати підвали

У Луцьку не вистачить укриттів всім: радять готувати підвали

У Луцьку захисні споруди можуть вмістити лише 31 тисячу людей.

Тому лучанам радять навести лад у підвалах своїх багатоповерхівок та приватних будинків. Про це йшлося 15 лютого під час наради у Луцькій міській раді, - пише ІА "ВолиньPost".

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк розповів, що наразі в місті працюють над підвищенням рівня готовності захисних споруд. Зокрема, у місті створили робочу групу з обстеження захисних споруд, а також підвалів та провели нараду щодо облаштування підвальних укриттів з керівниками ОСББ.

За словами Юрія Кирилюка, фонд захисних споруд цивільного захисту Луцька наразі налічує 101 споруду (61 сховища та 40 протирадіаційних укриттів). Сховища – це герметична споруда, протирадіаційне укриття – негерметична споруда для захисту від іонізуючого випромінювання.

Державних захисних споруд у Луцьку – 24, комунальної власності – 40, приватних – 37.

Оскільки наявних захисних споруд недостатньо для укриття населення міста, радять використовувати підвали житлових будинків та особисті підвальні приміщення.

Посадовець, відповідальний у місті за цивільний захист, додав, що наразі перевірили 1375 підвалів. 597 підвалів вже готові для укриття.

«На жаль, у період незалежності у нас не будували укриття. Тому населенню треба готуватися саме до укриття у підвальних приміщеннях», - сказав Юрій Курилюк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, війна з Росією
В тему