14 Лютого 2022
Новини

Що Шольц пообіцяв Зеленському

Що Шольц пообіцяв Зеленському

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що вони планують виділити Україні 150 мільйонів євро кредиту.

Також мовилося й про запровадження "далекосяжних й ефективних" санкцій проти Росії у разі нового вторгнення. Однак не сказав, чи стосуватимуться вони "Північного потоку-2". Про це він повідомив під час спільного брифінгу з Володимиром Зеленський, який відбувся після зустрічі лідерів держав, що пройшла 14 лютого, інформує 24 канал.

"На випадок військової ескалації ми готові на далекоосяжні та ефективні санкції в узгодженні з нашими союзниками. Щоб чітко сказати: "Якщо Росія порушить знову територіальну цілісність України, ми знаємо, що нам слід зробити", – сказав Олаф Шольц.

Водночас німецький політик закликав країну-агресорку "скористатися пропозиціями до діалогу".

«Жодна країна у світі не підтримувала Україну за останні 8 років так сильно фінансово. Ми зробили українську економіку більш незалежною від іноземного впливу. Ми будемо продовжувати цю підтримку», — сказав Шольц.

Проте деталей, на що саме Німеччина видає кредит, канцлер не уточнив. Він також зазначив, що країни об'єднують «міцні економічні відносини». Шольц обіцяє надалі підтримувати Україну та заохочувати до співпраці німецьких інвесторів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: німеччина, Україна, володимир зеленський, кредити, санкції, росія
В тему
^ Наверх