10 Лютого 2022
Новини

Росія закрила доступ до українських портів під приводом навчань

Росія закрила доступ до українських портів під приводом навчань

Росія перекрила значну частину морських районів – практично весь південь Азовського моря та північно-західну частину Чорного моря.

Прибережними попередженнями вони оголосили обширні райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 по 19 лютого у зв'язку із проведенням навчань, які передбачають ракетну та артилерійську стрільбу.

"Вказані дії є черговою загрозою суверенітету України у її територіальному морі та суверенним правам у виключній морській економічній зоні. Перекриваючи рекомендовані морські шляхи РФ практично унеможливила свободу судноплавства  у вказаних районах та можливість суден вільно заходити в морські порти України, особливо в Азовському морі, що беззаперечно є порушенням", - повідомляє командування Військово-морських Сил Збройних Сил України.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з главою Франції Еммануелем Макроном відреагував на зухвалі слова Володимира Путіна про те, що Київ не хоче виконувати Мінські угоди та «Подобається, не подобається, терпи, моя красуня».

Сьогодні Володимир Зеленський зазначив: «Україна – красуня, але щодо «моя – це вже перебір».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, росія, війна з Росією
В тему