10 Лютого 2022
Новини

Волинянина звинувачуть у «мінуваннях» шкіл та лікарень в Росії

Волинянина звинувачуть у «мінуваннях» шкіл та лікарень в Росії

У ФСБ стверджують, що до мінувань освітніх закладах Росії причетний київський студент Антон Осипчук та його спільники.

Там також інформують, що затримала 14 людей, які нібито розсилали повідомлення про загрозу вибуху в освітніх закладах Росії, а також країн СНД та окупованих Росією районах Луганської і Донецької областей, - пише Суспільне.

"У ході спільної роботи російських та закордонних правоохоронних органів встановлено, що до організації зазначеної злочинної діяльності причетні учасники так званих "сватингових" інтернет-спільнот", — йдеться у повідомленні.

Російські силовики стверджують, що організатором роботи групи є студент з Києва.

"Їхніми організаторами та адміністраторами були громадянин України Осипчук Антон, 2003 року народження, уродженець Волинської області, який проходить навчання на факультеті інформаційної безпеки Національного технічного університету України (Київ), а також його спільники", — зазначили у Федеральній службі безпеки.

У ФСБ наголосили, що загалом затримали 14 людей, які входили до складу спільнот. Проти них відкриті кримінальні провадження через завідомо неправдиві повідомлення про теракт. Затриманим загрожує до восьми років колонії.

За даними ФСБ та Слідчого комітету РФ, Антон разом зі спільниками поширював з 2021-2022 роках помилкові повідомлення про "мінування" шкіл, лікарень, органів влади та управління, транспортної інфраструктури Росії, Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Молдови, Казахстану та "ЛДНР".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, студенти, замінування, росія, школа, лікарня, фсб
В тему