10 Лютого 2022
Новини

Як українцям отримати препарат від COVID-19 «Молнупіравір»

Як українцям отримати препарат від COVID-19 «Молнупіравір»

В Україні таблетки від коронавірусу "Молнупіравір" будуть доступні безкоштовно, а в аптеках їх поки не планують реалізовувати.

Тому пігулки, які вже продають під цією назвою – нелегальні й можуть бути несправжніми. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда під час брифінгу 10 лютого, - пише УП.

"Ми отримали інформацію, що в деяких закладах Хмельницького препарат уже продають. Хочу заявити, що МОЗ не має жодного стосунку до цих ліків. Препарати, що є у продажу, не зареєстровані в Україні, а отже продавати їх у вільному доступі заборонено", – сказав Олександр Комаріда.

Так само МОЗ не відповідальний за сам препарат, який може бути фальсифікатом і нести загрозу для пацієнта, наголошує він.

"Продаж незареєстрованих ліків є порушенням ліцензійних умов і карається відповідно до законодавства. Зауважте: "Молнупіравір" можна отримати лише за призначенням лікаря", – додав заступник міністра.

Крім того, сімейні лікарі першочергово призначатимуть "Молнупіравір" пацієнтам із груп ризику, щоб запобігти важким формам захворювання.

Загалом у регіони розподілили 60 тис. курсів препарату "Молнупіравір" для лікування COVID-19. Найближчим часом логісти почнуть доставляти його до лікарень. Відстежити наявність препарату можна буде за допомогою сервісу "єЛіки".

Також для лікування COVID-19 в Україну надійшло 43,7 тис. флаконів "Ремдесивіру". Нагадаємо, для лікування COVID-19 Україна схвалила препарати PAXLOVID, Ремдесивір, Молнупіравір тощо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, Україна, таблетки
В тему

Останні матеріали