10 Лютого 2022
Новини

У Білорусі - масштабні військові навчання із Росією

У Білорусі - масштабні військові навчання із Росією

У Білорусі почалися військові навчання "Союзна рішучість-2022" з Росією.

Їхня мета нібито відпрацювання дій щодо відображення зовнішньої агресії під час оборонної операції, боротьби з тероризмом та захисту інтересів Союзної держави. Як повідомили у Міністерстві оборони Російської Федерації, навчання триватимуть з 10 лютого до 20 лютого. У їх межах виконуються заходи щодо посилення охорони кордону у разі проникнення озброєних груп бойовиків, перекриття каналів доставки зброї та боєприпасів, пошуку, знищення незаконних збройних формувань умовного супротивника тощо.

Наголошується, що в навчаннях задіяно низку полігонів: Доманівський, Гозький, Обуз-Ліснівський, Брестський, Осиповичський, а також окремі ділянки місцевості та аеродроми Барановичі, Лунинець, Ліда та Мачулищі. Згідно з повідомленням, до навчань залучено сили Східного військового округу Росії та ЗС Білорусі.

Нагадаємо: раніше посол Росії в Мінську повідомив, що РФ має намір провести спільні військові навчання з Білоруссю. Вони будуть називатися "Щит союзу – 2023" та пройдуть на території Росії. Підготовка до нових навчань розпочнеться після закінчення навчань "Союзна рішучість – 2022".

За його словами, після звісток про будь-які російські навчання Захід починає говорити про різні загрози. Але Гризлов стверджує, що це все нібито фейки, а військові РФ та Білорусі після навчань завжди повертаються до місць постійної дислокації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, росія, війна
В тему