9 Лютого 2022
Новини

Януковичу оголосили нову підозру

Януковичу оголосили нову підозру

ДБР повідомили експрезиденту-втікачу Віктору Януковичу про нову підозру. 

Йому інкримінують підбурювання військових Управління державної охорони до дезертирства, - інформує ДБР.

Слідчі з'ясували, що 24 лютого 2014 року Янукович під час втечі з України схилив начальника служби безпеки президента та заступника начальника Управління державної охорони до дезертирства. 

Правоохоронці не вказують імені цього посадовця, але з наведеної інформації випливає, що йдеться про колишнього генерал-майора Костянтина Кобзаря, який під час Революції гідності був на посаді начальника служби безпеки президента.

У ДБР розповідають, що через дії Януковича начальник охорони не повернувся на своє місце служби з відрядження у Криму. Зрештою він виїхав разом з Януковичем у Росію. Слідчі готують звернення до слідчого судді з клопотанням про заочне обрання Януковичу запобіжного заходу.

Нагадаємо, на початку лютого суд заочно взяв Кобзаря під варту та дозволив заочне слідство щодо незаконного перевезення ним людей через кордон та дезертирство.

До слова, після втечі Януковича у 2014 році з країни правоохоронці відкрили проти нього до 10 кримінальних проваджень. Янукович фігурує у справах про незаконне заволодіння резиденціями «Межигір'я» та «Сухолуччя», фальсифікацію результатів голосувань за «диктаторські закони», злочини проти майданівців, численні тяжкі економічні злочини та хабар, замаскований під винагороду за авторські книжки тощо.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним за статтею «Державна зрада» та заочно засудив його до 13 років в'язниці. Також суддя оголосив, що сторона обвинувачення довела: Янукович сприяв Росії у веденні агресивної війни проти України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор янукович, дбр, кримінал
В тему