8 Лютого 2022
Новини

У Дії з'явився ще один документ

У Дії з'явився ще один документ

Довідка про несудимість тепер доступна в «Дії», коли раніше її можна було отримати у сервісних центрах МВС або через посередників.

Для того, аби її замовити, знадобиться Дія.Підпис. Це можна робити вже з 8 лютого. Нововведення презентували сьогодні, 8 лютого, на Diia Summit, який транслювався на YouTube-каналі Дія, пише obozrevatel.

"Це одна із найдоступніших і одна з найпроблемніших послуг, яка надається сервісами МВС. У рік їх замовляють понад 500 тисяч", – заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Так, вже сьогодні довідка доступна у додатку. Її можна буде згенерувати лише за кілька кліків – прямо у смартфоні.

Це документ, який видає МВС про те, що людина не була судима, не притягувалась до кримінальної відповідальності та не перебуває у розшуку. Наприклад, цю довідку можуть вимагати під час влаштування на роботу або у військкоматі. А також і в інших випадках: під час оформлення громадянства, отримання або продовження посвідки на проживання, отримання або поновлення деяких особистих документів.

"Це довідка для оформлення на роботу, оформлення візи для виїзду за кордон, для участі в тендері, усиновлення або встановлення опіки, оформлення громадянства, оформлення або поновлення документів та ін", – зазначив Монастирський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, документи, мвс
В тему