8 Лютого 2022
Новини

У «Дію» хочуть додати пенсійне посвідчення

У «Дію» хочуть додати пенсійне посвідчення

У додатку «Дія» буде електронне відображення посвідчення або платіжної картки, яка одночасно є і пенсійним посвідченням, включаючи оцифрований образ особи та QR-код.

Про це йдеться у постанові Пенсійного фонду України.

Електронне відображення пенсійного посвідчення матиме таку саму юридичну силу та такий самий термін дії, як і паперове пенсійне посвідчення. Також із сьогоднішнього дня у додатку вже можна згенерувати довідку про несудимість.

Згідно з проектом наказу, електронне пенсійне посвідчення у "Дії" може формуватися за бажанням. 

Електронне відображення пенсійного посвідчення формується засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг ("Дія") за допомогою мобільного додатка "Дія".

Відображення формується разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом тощо), який забезпечує передачу інформацію з реєстрів.

Електронне відображення пенсійного посвідчення формується автоматично за наявності в реєстрі відомостей, в тому числі відцифрованого образу обличчя особи. Воно має однакову з пенсійним посвідченням юридичну силу та строк дії, а також воно формується якщо документ, що підтверджує призначення особі пенсії, є дійсним та строк його дії не закінчився.

Електронне відображення пенсійного посвідчення містить унікальний електронний ідентифікатор (QR-код, штрих-код, цифровий код), який забезпечує перехід за посиланням на відповідний підтвердний запис на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: пенсіонери, пенсійний фонд, пенсії, Україна
В тему