8 Лютого 2022
Новини

Одночасне зараження COVID-19 та грипом: чим може загрожувати

Одночасне зараження COVID-19 та грипом: чим може загрожувати

В Україні - високий ризик одночасного зараження грипом і COVID-19, що може призвести до тяжких наслідків для здоров'я.

Наразі спостерігається високий рівень інтенсивності епідпроцесу гострих респіраторних вірусних інфекцій. Про це розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Він закликав українців дотримуватися всіх протиепідемічних правил, щоб запобігти ризику зараження.

"Обидва збудники можуть призвести до появи пневмонії, дихальної недостатності та мати тривалі наслідки для здоров'я", – наголосив Ляшко.

Він нагадав, що за перших симптомів захворювання необхідно залишатися вдома, щоб не наражати на небезпеку себе та отчення, а також не займатися самолікуванням.

Нагадаємо, МОЗ скоротило термін самоізоляції після зараження коронавірусною інфекцією COVID-19. Тепер її можна завершувати через 5 днів із моменту появи симптомів або отримання позитивного тесту. Головною умовою цього є відсутність симптомів.Також було скорочено тривалість і амбулаторно-поліклінічного, і стаціонарного лікування.

За минулу добу на коронавірус в Україні захворіло ще 34 353 жителі, зокрема 3095 неповнолітніх і 955 працівників медзакладів. На лікарняні ліжка з діагнозом COVID-19 чи підозрою на нього потрапили 2168 осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, грип, Україна, Здоров'я
В тему