5 Лютого 2022
Новини

Розстріл людей нацгвардійцем: сестра Рябчука розповіла про службу брата у Дніпрі

Розстріл людей нацгвардійцем: сестра Рябчука розповіла про службу брата у Дніпрі

Сестра нацгвардійця Артема Рябчукаякий вбив п'ятьох людей та ще п'ятьох поранив, Юлія розповіла, що змінилася поведінка брата з початком служби у військовій частині 3021 Нацгвардії України.

Він розповідав, що там дуже суворі порядки, але при цьому не скаржився рідним на тиск. Однак дівчина припускає, що Рябчука все ж таки могли довести до того, що солдат-строковик взявся за зброю і розстріляв товаришів по службі. Про це Юлія розповіла в інтерв'ю колишньому народному депутату Ігорю Мосійчуку, яке було опубліковано на його YouTube-каналі.

За словами сестри стрільця, її братові не була властива жорстокість та жага помсти. Вона вважає, що до таких крайніх заходів хлопця міг підштовхнути "накопичувальний ефект" того, що відбувалося у в/ч 3021.

"Щось його допекло. Він не з тих, хто жорстоко мститься. Мені страшно уявити, що там могло статися, якщо він вирішив, що вбивство – це єдиний вихід", – сказала Юлія.

Жінка додала, що, перейшовши до цієї військової частини, Рябчук почав по-іншому спілкуватися і з нею, і зі своєю матір'ю. У листуванні він почав використовувати слова, яких раніше не було у його лексиконі.

Окрім того, солдат просив у родичів гроші на ремонт мобільного телефону. Тепер, після всього, що сталося, у сім'ї припускають, що у Рябчука хтось міг відібрати гаджет та від його імені спілкуватися з матір'ю.

Нагадаємо, що військовій частині, де служив "дніпровський стрілець", раніше за дивних обставин гинули солдати. Також стало відомо про факти "дідівщини". Люди, які там служили, розповіли про цькування та випадки доведення до самогубства. У військову частину з обшуками прийшло Державне бюро розслідувань. Колишня військовослужбовиця Олена Липовенко повідомила про знущання та цькування у згаданій частині 3021 у Дніпрі. Вона служила там у 2018-2019 роках. 

27 січня о 3:40 на території Південного машинобудівного заводу "Южмаш" Артем Рябчук під час видачі зброї раптово відкрив вогонь по колегах. Він розстріляв караул військових Національної гвардії, після чого втік зі зброєю.

Серед загиблих – п'ятеро військових і одна цивільна людина. Хлопця затримали біля Підгроднього, що під Дніпром, після того, як він сам попросив перехожу подзвонити в поліцію і повідомити його місце розташування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дніпро, нацгвардія, замах на вбивство, вбивство, кримінал, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали