2 Лютого 2022
Новини

1,3 млрд грн для підтримки України: п'ять країн створили фонд

1,3 млрд грн для підтримки України: п'ять країн створили фонд

Міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну» з початковим балансом 35 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 1,3 мільярда гривень) створили США, Швеція, Швейцарія, Велика Британія і Канада.

Його створили для підтримки нашої держави на тлі російської агресії, - пише «Інтерфакс-Україна».

Віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук зазначила, що ці гроші витратять на перші проєкти, які спрямують «на громади, їхню стійкість, людей, які потребують підтримки і держави, і міжнародної спільноти».

Пані посол Великої Британії Мелінда Сіммонс наголосила, її країна зробить у фонд внесок обсягом 11,5 мільйонів фунтів стерлінгів (майже 443 мільйони гривень) протягом 3 років.

За словами Сіммонс, партнери разом з урядом України через цей фонд віддані підтримці постраждалих від російської агресії на сході України.

Міністр іноземного розвитку та співробітництва Швеції Матильда Ернкранц зазначила, що фонд зробить внесок у посилення України перед обличчям російської агресії.

«Я сподіваюся, що… ми зможемо реагувати швидко, гнучко на потреби, які з'являтимуться в українців у таких важких обставинах, спричинених російською агресією проти України», — сказала Ернкранц.

Тимчасова повірена у справахСША в Україні Крістіна Квін повідомила, що Сполучені Штати планують збільшити свій внесок у фонд з 5 до 10 мільйонів доларів (зі 142,5 до 285 мільйонів гривень).

Пані посол Канади Лариса Галадза зазначила, що Канада надає до фонду від 10 до 15 мільйонів канадських доларів (з 225 до 337,5 мільйона гривень), щоб стримати ескалацію. А посол ШвейцаріїКлод Вільд заявив, що конфлікт та російська окупація реальні, а гібридна війна проти українців триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, допомога, гроші, сша, канада, швеція, швейцарія, великобританія
В тему