28 Січня 2022
Новини

«Куля пройшла животом і вийшла через хребет»: який стан поранених на «Південмаші» нацгвардійців

«Куля пройшла животом і вийшла через хребет»: який стан поранених на «Південмаші» нацгвардійців

Лікарі перелили понад 12 літрів крові п'ятьом пораненим нацгвардійцям на «Південмаші» у Дніпрі.

Про це повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І. Мечникова Сергій Риженко для hromadske.

За його словами, коли працівники швидкої приїхали, то побачили, що люди лежали у величезній калюжі крові. Він наголосив, що в поранених - величезна крововтрата, тому їм одразу почали переливати кров. Риженко додає, найважчий стан наразі у 22-річної Жанни Шарової, яка отримала три кульових поранення.

Дівчину готують до чергової операції.

«Треба проводити важку операцію. Робимо все можливе, щоб її стабілізувати. Потім ми маємо зробити ще одну операцію, щоб стабілізувати хребет. На жаль, куля пройшла животом так, що зруйнувала весь тонкий і товстий кишківник й вийшла через хребет. Вона повернулася до свідомості, хоче розмовляти, трубка заважає, вона до неї тягнеться. Ми всі віримо, що вона обов'язково виживе», — сказав Риженко. 

Лікар зауважив, що в трьох інших поранених стан стабільний. Одному з них вже зняли апарат штучного дихання, ще двоє — вже самі дихають та розмовляють. Невдовзі їх переведуть з реанімації до стаціонарного відділення.

Ще один нацгвардієць перебуває в іншій лікарні Дніпра, його стан оцінюють як середньої тяжкості. Лікарка Олена Перцева розповіла, що хлопець - при тямі, самостійно дихає, говорить, але втратив багато крові. В нього була важка травма плеча.

Головний лікар обласної лікарні Сергій Риженко також додав, що поки що зарано говорити про спілкування потерпілих зі слідчими. До обласної лікарні Дніпра також приїхали нацгвардійці, щоб здати кров для потерпілих.

Нагадаємо,  27 січня близько 3:40 ночі на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць Артем Рябчук вбив п'ятьох людей та ще п'ятьох поранив. Хлопець - солдат строкової служби, уродженець міста Ізмаїл. Вогонь нападник відкривав з автомата Калашникова. Він розстріляв караул військовослужбовців Нацгвардії, а також співробітницю заводу «Південмаш». Друга жінка — військова Нацгвардії — була поранена.

У ДБР додали, що відкрили "кримінал" за пунктами 1 та 4 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство двох або більше людей, вчинене з особливою жорстокістю). Затримали військового в в передмісті Дніпра - Підгородньому.

Слідчі перевіряють інформацію, що два місяці тому підозрюваний став свідком бійки солдатів і розповів про неї керівництву, після чого його стали цькувати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дніпро, нацгвардія, кримінал, замах на вбивство, вбивство
В тему