28 Січня 2022
Новини

У Польщі померла вагітна двійнею через заборону абортів

У Польщі померла вагітна двійнею через заборону абортів

У Ченстохові 37-річній вагітній двійнею жінці попри загибель плоду лікарі вирішили не робити аборт.

Жінка померла, - пише TVN24. Без матері залишилось 3 інших дітей. 

37-річну Агнешку на першому триместрі вагітності госпіталізували в місцеву лікарню 21 грудня 2021 року. Жінка скаржилася на біль у животі та тошноту. 23 грудня помер перший плід, але лікарі не робили аборт, адже був малий шанс, що вдасться врятувати друге немовля.

29 грудня помер другий плід. Лікарі повідомили, що після смерті першої дитини ухвалили рішення чекати, оскільки був шанс врятувати другу дитину, але помер і другий плід. 

23 січня у жінки зупинилось серце, але її реанімували. Вже 24 січня у неї припинили працювати більшість органів. 25 січня жінка померла.

Рідні кажуть, що лікарі максимально обмежували їхній доступ до жінки та довго не дозволяли ознайомитися з медичною документацією.

"І ще один ганебний факт – це ручне витягання загиблих плодів провели аж через 2 дні. Тобто весь цей час усередині Агнешки розкладалися тіла ненароджених синів. При цьому лікарі не забули покликати священника, щоб той прочитав у палаті молитву і влаштував похорон дітей", – пояснили рідні.

Окрім того, вони переконані, що у жінки розвинувся сепсис. Проте у медичних документах цього немає.

Адвокатка Каміла Ференц заявила, що шукатиме відповіді на питання: чи була воля пацієнтки врятувати інший плід; якщо так, то чи варто повідомляти заздалегідь її про ризики; саме тому польські лікарі не роблять вибірковий аборт при вагітності двійнею?

Нагадаємо, це не перший такий випадок у Польщі. У багатьох містах країни 6 листопада 2021 року відбулися тисячні акції після інциденту із загибеллю вагітної жінки, якій, на думку її близьких, лікарі вчасно не зробили аборту.

На 22 тижні вагітності жінку госпіталізували через відходження навколоплідних вод, але вона померла через відмову медиків робити їй аборт. У лікарні медики підтвердили діагноз і вроджені вади плода. Плід загинув, у жінки почався септичний шок і через добу вона померла. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, смерть, вагітність
В тему