27 Січня 2022
Новини

Волинська митниця перевіряє склади гуманітарної допомоги: що відомо

Волинська митниця перевіряє склади гуманітарної допомоги: що відомо

Наприкінці минулого року Волинська митниця ініціювала, а тепер – завершує перевірку складів гуманітарної допомоги, які функціонують у зоні діяльності митного поста «Луцьк».

Про це інформує Волинська митниця.

Комісія, сформована із працівників різних підрозділів, досліджувала склади благодійних організацій, де розміщуються і зберігаються під митним контролем товари гуманітарної допомоги. Перевірка стосувалась як товарів, що перебувають під митним контролем (їх наявність, визнання гуманітарною допомогою або документальне підтвердження втрати/псування), так і умов їх зберігання (договори оренди і охорони, погодження рішень про створення зони митного контролю, належний санітарний і пожежний стан будівель і прилеглих до них територій).

Загалом досліджено 27 приміщень, де зберігалося 102 партії різного типу гуманітарних вантажів вагою майже 2 тисячі тонн. За результатами перевірки встановлено ряд порушень і недоліків. Відтак, усім охопленим перевіркою отримувачам гуманітарної допомоги видали рекомендації щодо приведення роботи у відповідність із Положенням про склади тимчасового зберігання, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 28 травня 2012 року №613, інших нормативно-правових актів з питань митної справи.

За висновками робочої групи організаціям надано час на усунення виявлених недоліків. Після завершення цього періоду, у разі необхідності, матеріали про порушення вимог Положення про склади тимчасового зберігання митниця скерує до Мінсоцполітики (про виключення з Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги організацій, які порушують законодавство), до податкових чи правоохоронних органів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, митниця
В тему