27 Січня 2022
Новини

Розстріл людей: нацгвардійцю оголосили підозру за трьома статтями

Розстріл людей: нацгвардійцю оголосили підозру за трьома статтями

Нацгвардійцю Артему Рябчуку, який вбив п'ятьох людей та ще п'ятьох поранив, оголосили підозру за трьома статтями ККУ.

Йдеться про умисне вбиство (ст. 115), дизертирство (ст. 408) і викрадення та привласнення зброї і боєприпасів (ст. 410), - пише LB.ua з посиланням на ДБР.

Нині хлопець нині перебуває на допиті, для з'ясування цього з ним спілкуються правоохоронці. До слова, слідчі перевіряють інформацію, що два місяці тому підозрюваний став свідком бійки солдатів і розповів про неї керівництву, після чого його стали цькувати.

Окрім цього перевірять, чи був він у стані сп'яніння на момент злочину та чи є він осудним. Слідчі клопотатимуть про безальтернативне утримання під вартою. Хлопець розповів, що в покинутій будівлі є речі, які він покинув, серед них – близько 10 "магазинів" від автомату, які він забрав.

Наголошують, що стан чотирьох потерпілих вдалося стабілізувати, одна жінка досі перебуває в тяжкому стані.

Нагадаємо, 27 січня о 3:40 на території Південного машинобудівного заводу "Южмаш" Артем Рябчук під час видачі зброї раптово відкрив вогонь по колегах. Він розстріляв караул військових Національної гвардії, після чого втік зі зброєю.

Серед загиблих – п'ятеро військових і одна цивільна людина. Хлопця затримали біля Підгроднього, що під Дніпром, після того, як він сам попросив перехожу подзвонити в поліцію і повідомити його місце розташування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дніпро, нацгвардія
В тему