27 Січня 2022
Новини

У Луцьку з бюджету виділять 100 тисяч на тероборону

У Луцьку з бюджету виділять 100 тисяч на тероборону

Для потреб територіальної оборони громади депутати Луцькради виділять 100 тисяч гривень з бюджету міста.

Таке рішення ухвалили під час чергової сесії Луцької міської ради, пише ІА "Конкурент".

Як зазначив голова фракції «СВІДОМІ» Тарас Шкітер, важливою є роль батальйонів територіальної оборони.

«Вони є тими підрозділами, які першочергово мають здійснювати оборону своїх громад та її мешканців. Тому ми як депутати міської ради повинні надати їм максимальну підтримку не зважаючи на те, наскільки якісно здійснює свою частину забезпечення центральна влада», – зазначив Тарас Шкітер.

Він додав, що рівень загрози, який є нині, швидко не зникне, тому треба навчитися з цим жити.

«Треба посилювати заходи з оборони, проводити відповідні навчання та інформаційну роботу. Усе це дуже важливо, якщо ми хочемо жити з мирним небом. Зараз як ніколи ми маємо зберігати спокій та слідувати словам класиків: «Хочеш миру – готуйся до війни!» – підсумував Тарас Шкітер.

Політик додав, що щодо потреб батальйону, загалом обласна рада передала їм досить пристойні приміщення, але для повноцінної роботи потрібно якнайшвидше вирішити ряд проблемних питань, в першу чергу це допомогти з облаштуванням електромережі, резервного живлення та запустити опалення приміщень.

Міський голова підтримав звернення та зазначив, що 100 гривень виділять з міського бюджету. Депутати також проголосували за відповідний проєкт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, бюджет
В тему