25 Січня 2022
Новини

Зґвалтував волинянку після операції: чоловік намагається уникнути покарання

Зґвалтував волинянку після операції: чоловік намагається уникнути покарання

Біля одного з сіл Локачинського району наприкінці квітня 2021 року чоловік зґвалтував молоду односельчанку Вікторію Франчук.

Тоді жінка нещодавно стала мамою. Повернувшись після гінекологічної операції, вона тішилася, все минуло без ускладнень. Про це пише ІА Волинські Новини.

Її чоловік був на заробітках за кордоном, тож турбота про сина була повністю на її плечах. Жінка згадує, що вона випила знеболювальне та вирішила сходити провідати бабусю в сусідньому селі. Пішла вона короткою стежкою понад озером.

«Там і зустріла свою біду…», – каже Віка. Її ґвалтівник – далекий родич чоловіка. Він перестрів її на стежці. Спочатку запитав, де чоловік Вікторії, а коли вона сказала, що за кордоном, той запросив її на пиво. Вона відмовилася, сказавши, що заміжня, має маленьку дитину та пішла вперед. 

Проте ґвалтівник напав на неї, затискав рота, бив. Вона кричала, плакала, намагалася вирватися, просила відпустити, пояснювала, що щойно після складної операції. Але чоловікові в алкогольному сп'янінні було байдуже.

Розповідаючи про ті події, вона не може стримати сліз. Після зґвалтування він відпустив Вікторію, бо та пообіцяла, що нікому не розповість. 

Повернувшись додому, вона таки наважилася звернутися в поліцію. Вікторія додає, що коли ще її кривдник був під домашнім арештом, то вона отримувала різні погрози та він навіть пропонував гроші, аби та відмовилася від своїх свідчень. Потім почалися суди.

«На всі я приїжджала, хоча перед кожним засіданням трусились руки, ноги, було дуже страшно... Через стрес у мене зникло грудне молоко. Боляче дивитися на нього і згадувати, що він зробив зі мною. Тоді мене запевнили, що адвокат мені не потрібен», - каже волинянка.

Локачинський районний суд, де слухали справу, визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді трьох років та восьми місяців позбавлення волі.

Вікторія додає: коли почула вирок, стало ніби легше, але через деякий час вона почала втрачати контроль над собою, відчувала постійний страх, не хотіла нікого бачити й чути. Зачинялася в кімнаті, не хотіла жити далі. Навіть маленький син не тішив. Стосунки з чоловіком стали вкрай напруженими, сім’я була на межі розлучення. Крім того, треба ж було щодня дивитися людям в очі. А не всі були на її боці…

Рідні наполягли на тому, щоб Вікторія звернулася до психолога. Вона послухалася.

«Пройшла курс терапії, паралельно мені допомагала тітка – велике їй спасибі. Підтримували чоловік та всі рідні, стало ніби легше, але не зовсім. Той стан до мене повертався. А коли надійшов лист, що мене знову викликають на суд, я не те, що була шокована, навіть не можу описати словами той стан, у якому тоді була. Я поїхала до психіатра, і вже там мені призначили ліки – антидепресанти та транквілізатори. Допомогли, але я їх і досі п'ю».

Річ у тім, що агресор не погодився із рішенням суду першої інстанції та подав апеляцію.

«У мене почалася депресія, вона і зараз нікуди не зникла. Добре, що я вчасно опанувала себе! – ледве стримує емоції Віка. – Попросила, щоб мені надали державного адвоката. Показала йому всі документи. Він ознайомився й через кілька днів сказав, що в мене мало шансів виграти справу. Мовляв, операція, що в мене була, жодним чином на ситуацію не впливає. А коли я запитала, чи можу розповісти на загал про ситуацію, у відповідь почула лайку й образи. І це тоді, коли була на межі емоційного зриву й чекала підтримки. Звичайно, я відмовилась від такого захисту, але ж все перекрутили і зробили так, що це адвокат від мене відмовився. Нехай. Кожен вирішує, як йому чинити і жити».

Вона додає: коштів на адвокатів не має. Та й не вважає за потрібне витрачати гроші на те, щоб довести очевидне – над нею поглумилися, поставили під загрозу її здоров’я та сімейне щастя.

«Я дуже розчарована в людях, тепер боюсь комусь довіряти знову, – зізнається Віка. – Зачепили мою гідність, принизили, а потім ще й оббріхували, допоки вину мого кривдника не довели».

Молода жінка каже: вже навчилася з цим жити. А те, що з нею сталося, вважає болісним життєвим уроком. І щиро вірить у торжество справедливості.

Судове засідання у цій справі призначили на початок лютого. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, згвалтування, кримінал, суд
В тему