25 Січня 2022
Новини

Сутички ФОПів і поліцейських: мітингувальники намагаються прорватися до ВРУ

Сутички ФОПів і поліцейських: мітингувальники намагаються прорватися до ВРУ

У Києві під Радою триває штовханина між поліцейськими і активістами «SaveФОП».

Правоохоронці затримують людей і застосовують сльозогінний газ, сцену активістів знесли, - пише hromadske. ФОПи вимагають спростити систему оподаткування.

Під будівлею Ради перебувають більш як тисяча людей, які намагалися прорватися до центрального входу Верховної Ради. В центрі Києва частково перекрили рух.

Основна вимога — ухвалення законопроєкту № 5866, що спрямований на захист спрощеної системи оподаткування. Він передбачає звільнення підприємців від обов'язкового застосування касових апаратів під час продажу окремих товарів та спрощення системи оподаткування.

Відомо, що заблокований центральний вихід із приміщення Ради. А журналістів почали випускати з будівлі ВРУ через підземний перехід. Урядовий квартал взяли під посилену охорону. Будівлю парламенту по периметру оточили кілька поліцейських шеренг.

На площі Конституції мітингувальники час від часу запалюють фаєри та димові шашки й намагаються прорватися до входу в парламент.

У поліції Києва повідомили, що на двох мітингувальників склали адмінпротоколи за порушення правопорядку — ті «провокували конфлікт у натовпі й не реагували на вимоги правоохоронців припинити протиправні дії».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, поліція, вру, підприємці
В тему