2 Лютого 2022
Новини

Скільки заробляють в Україні повії та ескортниці

Скільки заробляють в Україні повії та ескортниці

Нещодавно українців збурила витівка заступника міністра освіти Ігоря Гарбарука. Посадовець, який із наших податків отримує зарплату, приїхав на офіційну зустріч до мера Львова з напівоголеною «помічницею» (принаймні, так від представив даму у відвертому декольте). Достатньо глянути на сукню «помічниці», аби припустити, яким саме чином ця 27-річна панянка допомагає працювати заступнику міністра. Після такого зухвальства уряд звільнив Гарбарука. А от «помічниця» стала зіркою інтернету.

Втім брати собі супровід із миловидних дівчат – практика, звична для впливових осіб. От тільки що з такого супроводу мають дівчата? І чи справді Христині Тишкун, яка засвітилася своїми грудьми поруч із мером Львова, було цікаво «переймати досвід енергоефективності профтехучилищ міста» (бо саме з такою метою Ігор Гарбарук за наші з вами податки поїхав у відрядження)?

«Тато викреслив мене зі свого життя»

Інстаграм-блогерка Ангеліна Пятова (більш відома під псевдо «Робігуд») зізнається: ескорт, який гарні й недурні дівчата надають багатим чоловікам, вартує немалих грошей. І вона, ця Ангеліна, не соромиться доповнювати ескорт інтимом ними послугами.

– Я сама шукаю собі чоловіків. Благо, є інтернет, соціальні мережі і можна напряму обговорити, що саме чекає від мене клієнт і скільки грошей я хочу за це отримати, – розповідає Ангеліна, яка навіть випустила про це цілу книгу. – Залежно від регіону, країни і професійності самої дівчина можна за один виїзд заробляти і триста доларів, і декілька тисяч.

Чимало дівчат-ескортниць співпрацюють із агентом, якого підбирають  самостійно. Щоб знайти чесного, дівчата обмінюються інформацією у закритих групах соцмереж, мають свої «чорні списки», куди вносять агентів, із якими не варто мати справу.

– Особисто мені більше подобалося працювати без посередників, – розповіла журналістові Олексію Пивоварову Анастасія Тараканова, яка в минулому була секс-працівницею. – Я виставляла своє резюме на сайтах із інтим-послуг. Залежно від кількості замовлень, сплачувала сайту в межах тисячі доларів за місяць.

Стати ескортницею Анастасію, як вона каже, підштовхнула складна ситуація: у 18 років розійшлася зі своїм хлопцем, із яким проживала у столиці. Повертатися до батьків у провінційне містечко не захотіла. Тому вирішила заробляти інтимом за гроші. Коли рідні про це дізналися, були шоковані. Тато взагалі викреслив Анастасію зі свого життя. Хоча сама дівчина на це каже: «Просто в нього дуже складний характер».

Натомість Ангеліна Пятова почала продаватися «папікам», не маючи жодної фінансової скрути:

– Я теж із провінційного міста. За мірками нашого регіону, моя сім’я цілком забезпечена, тато має свій бізнес. Про бажання переїхати до столиці і займатися ескорт-послугами я розповіла сестрі ще на стадії роздумів. Коли переїхала до столиці і почала цим займатися, розповіла батькам. Мама та бабуся з часом змирилася. Мама навіть може зателефонувати, розпитати: як робота, чи хороші клієнти. А от тато, дізнавшись правду, перестав зі мною спілкуватися. Декілька разів я пробувала з ним помиритися. Але марно.

– В мене взагалі все вийшло випадково. Коли мені було 20 років, у столичному спортзалі познайомилася з чоловіком. Він запросив на вечерю. Вкінці каже: «Є чоловік, якому дуже подобаються такі дівчата, як ти. Якщо з ним переспиш – заробиш тисячу доларів». Спочатку я була шокована. «Ти що – здурів!? Та я ніколи на таке не піду!» – згадує Олена, яка не захотіла називати своє прізвище та показувати обличчя. – Але тоді я марила айфоном. Тому вирішила: один раз поїду, куплю телефон і все. Натомість легкі гроші – це як наркотик. Бо після айфону я захотіла гарний одяг, брендові сумочку, потім – автомобіль. Спочатку було соромно самій перед собою. А потім я придумала психологічний трюк: під час інтиму з кожним новим клієнтом не думаю про те, що це огидно і принизливо, а уявляю, що куплю собі за гроші, які сьогодні отримаю.

Хоча є й не такі «райдужні» історії.

– Повією я працюю з 13 років. Бо у 12-ть мене зґвалтував вітчим, я пішла з дому, грошей на прожиття не мала і вирішила заробляти тілом, – розповідає 25-річна Олександра. – Навіть коли була вагітною, стояла на трасі. Зараз моєму синові шість років. Я сама його виховую. Із початком ковіду стало дуже скрутно. Тому погоджуюся за пару сотень гривень.

Не всі повертаються живими після інтим-послуг

Аби так, як Олександра, не опуститися «нижче плінтуса», чимало дівчат воліють працювати за кордоном. Серед найбільш оплачуваних – робота в Катарі та в Об’єднаних Арабських Еміратах. Серед клієнтів – і місцеві чоловіки (зокрема й шейхи), і туристи, і бізнесмени, які приїздять до арабських країн укладати угоди на мільйони, якщо не мільярди доларів.

У цих мусульманських країнах дуже строго із секс-послугами. Тож усе, що заборонене, вартує дорого. Дівчата , які погоджуються на такі ризиковані заробітки (за це може світити навіть тюрма), заробляють по 25 – 30 000 доларів у місяць.

Оскільки арабам дуже подобаються дівчата слов’янської зовнішності, то в пострадянських країнах працює чимало агентів-посередників. Вони демонструють клієнтам каталог із секс-працівницями. А коли «товар» підібраний, агент оплачує дівчатам переліт і проживання (чи-то в готелі, чи в одній із квартир місцевого багатія). І що це не вигадка, а сумні реалії, підтверджує минулорічний скандал у столиці ОАЕ Дубаї, коли дівчата з України фотографувалися повністю голими на балконі хмарочоса.

Проте не завжди казка про розкішне життя з шейхом закінчується великими заробітками та яскравими фотографіями в Інстаграмі.

– Коли ми говоримо про арабський світ, то повернутися від тамтешніх замовників живою та здоровою вдається далеко не всім дівчатам, – каже голова фонду допомоги секс-працівникам «Безпечний дім» Олена Тимофеєва. – Дуже часто наших дівчат залишають у закордонних борделях як рабинь: забирають документи, забирають усі гроші за обслуговування клієнтів, ґвалтують фізично та психологічно. Щоб повернути дівчину додому, не завжди допомагають навіть дипломатичні служби. Дещо простіше в Західній Європі. У країнах Скандинавії буває, що тамтешня поліція проводить рейди, викриває підпільні борделі, звільняє дівчат і передає дипломатам тих країн, чиїми громадянками є дівчата.

Якщо згадати оголених українок на балконі Дубая, то всіх 11 затримала поліція. Доки вони вісім днів сиділи в камері, в’язні із сусідніх камер погрожували їх убити за розпусні дії. Дівчатам, відповідно до законів ОАЕ, загрожувало до шести місяців тюрми і штраф по півтори тисячі доларів із кожної. Українським дипломатам відмовили у візиті до дівчат, які «грубо порушили закони шаріату».

Того разу всім порушницям вдалося живими прилетіти до України. А от якби вони потрапили до Північного Кіпру, то хто зна, чи взагалі коли-небудь повернулися додому. Так само не безпечні для ескортниць Індія, Пакистан, Індонезія.

Відтак багато секс-працівниць воліють працювати хай за менші гроші, але вдома. Не цураються стояти попід трасами. Олександра, про яку ми згадували вище, каже:

– Щоб убезпечити себе від придурків, працюю лише зі слов’янами. Всяких «нерускіх» боюся. Бо колись вони і душили мене, і сильно били. Одного разу був навіть такий клієнт, який сказав: «Або сама собі запхнеш пляшку, або це зроблю я і розіб’ю там же».

– Ризики є навіть із заможними клієнтами, – додає Анастасія. – Вони вважають: раз я тобі заплатив великі гроші, то тому робити з тобою все, що забажаю. Деякі з них влаштовують дівчатам справжні тортури. Один такий клієнт перебрав із наркотиками, в нього поїхав дах і він під час інтиму зарізав дівчину та розчленував. Щоб триматися від таких подалі, ми створюємо доступну для всіх секс-працівниць базу даних про небезпечних клієнтів. Бо ніхто нас не захистить, крім нас самих. У поліцію підеш – у кращому разі посміються, в гіршому – притягнуть до покарання за статтею «Проституція» чи й зґвалтують. Навіть якщо найняти хорошого адвоката і довести справу до суду, то в багатіїв і можновладців усюди зв’язки, тож покарання їм уникнути – раз плюнути…

Ніна Грицюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, секс-скандал, секс, інтим, гроші
В тему

Останні матеріали