17 Січня 2022
Новини

Порошенка просять взяти під варту з можливістю застави у 1 млрд грн

Порошенка просять взяти під варту з можливістю застави у 1 млрд грн

Лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка на два місяці просить взяти під варту прокуратура з можливістю застави в 1 мільярд гривень.

Це стосується справи про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Про це прокурори заявили під час судового засідання 17 січня, - пише hromadske.

Сторона обвинувачення пояснює необхідність такого запобіжного заходу характером кримінального провадження, розміром збитків та майновим становищем Порошенка. Прокурори вважають, що такий запобіжний захід забезпечить виконання політиком процесуальних зобов'язань.

Також п'ятого президента просять зобов'язати не відлучатись із Києва та області, здати паспорти для виїзду за кордон, повідомляти слідчого про зміну місця проживання та носити електронний браслет (у разі сплати застави).

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петрові Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації. Йому загрожує до 15 років ув'язнення з можливою конфіскацією майна.

Йдеться про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

У цій справі, крім Порошенка, фігурантами вже є народний депутат Віктор Медведчук, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин та ексрадник міністра екології Сергій Кузяра.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: петро порошенко, прокуратура, суд
В тему

Останні матеріали