15 Січня 2022
Новини

У місті на Волині зросте вартість проїзду в маршрутках

У місті на Волині зросте вартість проїзду в маршрутках

У Ковелі в громадському транспорті міста та на міжміському маршруті "Ковель-Ружин" на 40% зросте вартість проїзду.

За відповідне рішення 13 січня проголосували члени виконкому міської ради, розповів Суспільному перший заступник Ковельського міського голови Тарас Яковлев.

До здорожчання вартість проїзду була 5 гривень для дорослих, студенти платили 3 гривні 50 копійок, а школярі – 3 гривні. Нині вартість проїзду становитиме – 7 гривень, а для студентів та учнів – 4.

Чому зросла вартість проїзду

У Ковелі є 32 міських маршрути та один приміський. Зі слів начальника управління економічного розвитку та торгівлі Юрія Кондратовича, 10 підприємців-перевізників із 14-ти звернулися до міського голови з проханням переглянути ціну на квиток у маршрутках. Каже: перевізники мотивують своє бажання тим, що тариф не підвищували з січня 2019 року.

На засідання виконкому ніхто з перевізників не прийшов. Раніше, на громадських слуханнях, які відбулися 5 січня у міській раді, свою думку висловив підприємець Віктор Шевчик.

«З 2019 року виросла мінімальна заробітна плата, паливно-мастильні і технічні матеріали, а тариф не піднімали», – сказав тоді перевізник.

Що кажуть у Ковельскій міській раді

Члени виконкому одноголосно підтримали підняття тарифу на проїзд у громадському транспорті. Зі слів Тараса Яковлєва, перед прийняттям такого рішення вивчали складову тарифу, пасажиропотік.

«Зараз зменшився пасажиропотік майже на сто людей на день у порівнянні із 2019 роком. Нинішній тариф у 5 гривень – нерентабельний», – каже заступник Ковельського міського голови.

Як рішення виконкому оцінюють ковельчани

Ковельчанка Ірина щодня кілька разів користується громадським транспортом. Жінка каже, що сім гривень, особливо для людей, які їздять кожен день – це забагато.

Дмитро Паюк навпаки вважає, що підняття було потрібне.

«Але якби ще якість транспортних засобів відповідала тому підняттю. Значна частина маршруток, що їздять, вони ходять ходуном, страшне просто, все брудне», – додає ковельчанин.

Нові ціни за проїзд у Ковелі почнуть діяти із 20 січня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ковель, Волинь, громадський транспорт, ціни, Відео T1.ua
В тему