12 Січня 2022
Новини

В Україні - початок чергової хвилі COVID-19

В Україні - початок чергової хвилі COVID-19

В Україні спостерігають початок нової хвилі захворюваності на коронавірус.

Висновок зробити через кількість нових виявлень та позитивних ПЛР-тестів, - інформують експерти Національної академії наук України.

За їхніми словами, в Україні розвиток епідемії COVID-19 припадає на 12-25 січня, адже відносно останніх чисел грудня кількість позитивних тестів зросла майже на 40%. Також збільшуються обсяги тестувань та позитивність тестів.

Експерти звертають увагу, що Україна загалом слідує тенденціям країн східної Європи (Чехія, Румунія, Болгарія та ін.) з невеликою затримкою в часі. У НАН України стверджують, що оскільки початок нової хвилі припав на святковий період, що традиційно призводить до аномалій в даних, то зараз важко оцінити та спрогнозувати реальну швидкість поширення епідемії

Згідно з даними про заразність штаму «Омікрон» та епідемічних тенденцій низки країн світу, експерти очікують стрімкішого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників.

Також вважають, що відкриття шкіл після канікул та сезонність також можуть суттєво вплинути на динаміку епідемії.

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, зауважив, що наразі черговий сплеск коронавірусу на тлі поширення нового штаму «Омікрону» в Україні ще не розпочався. Його очікують наприкінці січня 2022 року.

Кузін стверджував, що зараз у Сумській області збільшується кількість нових випадків, а в Херсонській — зростає частка госпіталізованих. Однак цей зріст не є значним, переконував посадовець.

За його словами, тривалість і розмах нової хвилі буде залежати від ефективності протиепідеміологічних заходів і від кількості людей, які отримають повний курс щеплення або бустерну дозу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Україна, Надзвичайні події
В тему