4 Січня 2022
Новини

У Запоріжжі медперсонал побили родичі померлої дитини

У Запоріжжі медперсонал побили родичі померлої дитини

У Запорізьку обласну дитячу клінічну лікарню до реанімації увірвалися родичі померлого 2-річного хлопчика та побили медперсонал.

Близько 10 друзів та родичів батьків померлої дитини двічі вривалися у лікарню 30 та 31 грудня, - пише Укрінформ.

Як зазначив директор лікарні Юрій Борзенко, двоє співробітників перебувають на лікарняному. У перший день вони розбили скло, вибили замок та потрапили до реанімаційного відділення.

Постраждали 5 працівників медзакладу: побили двох медбратів, які намагалися їх стримувати, та чергову лікарку. А наступного дня побили ліфтерку та лікаря-кардіолога.

За його словами, робота реанімації, у якій, окрім померлого хлопчика, перебувало ще четверо хворих дітей, зупинили. Лікарня, в якій перебувало 270 дітей, не могла повноцінно працювати протягом 12 годин, адже всі боялися вийти зі своїх кабінетів. Чергова лікарка та ліфтерка наразі перебувають на лікарняному. 

За словами Борзенка, решта постраждалих отримали легкі тілесні ушкодження і працюють.

Перед інцидентом 30 грудня у поліцію з приймального відділення обласної дитячої лікарні зателефонувала  жінка та повідомила про смерть її 2-річного сина. У поліції кажуть, що мати хлопчика вважає, що її дитина померла за виною лікаря, який не надав відповідну допомогу.

Також відомо, що хлопчик знаходився на лікуванні з 24 грудня у зв’язку з серцево-судинним захворюванням.

У лікарні кажуть, що причина смерті дитини буде встановлена лише після отримання результатів судово-медичної експертизи. Медики зауважили, що у дитини були серцево-судинні захворювання і протягом року хлопчик близько 10 разів проходив курс лікування в обласній лікарні.

Поліцейські відкрили "кримінал" за ч. 2 ст. 140 ККУ "Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого".

Також до поліції надійшла заява про те, що батьки та родичі померлого хлопчика погрожують лікарям фізичним насиллям та чинять хуліганські дії в приміщенні медичного закладу. За цими фактами відомості внесені до ЄРДР за ч. 2 ст. 296 "Хуліганство" та ч. 1 ст. 129 "Погроза вбивством" Кримінального кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: запоріжжя, смерть, кримінал, лікарня, Лікарі, напад, розбій, поліція
В тему

Останні матеріали