29 Грудня 2021
Новини

У Львові 5-річній дитині зробили складну операцію на спинному мозку

У Львові 5-річній дитині зробили складну операцію на спинному мозку

У Комунальній міській дитячій клінічній лікарні Львова 5-річній дівчинці зробили операцію на спинному мозку.

Про це інформує Перше територіальне медичне об'єднання Львова.

Дівчинка кілька років пересувалася тільки з візочком-опорою, а лікарі повернули їй здатність ступати.

До 2021 року такі операції виконувалися лише за кордоном, а для медиків цієї лікарні це була перша операція такого типу.

Христина народилася здоровою дитиною: активно розвивалася і в рік навчилася ходити. Але через кілька місяців м’язи в її ногах почали напружуватися, з’явилося відчуття крепатури, яке посилювалося щодня. 

За якийсь час дитина вже не могла стати на стопи, а причиною була генетична хвороба Штрюмпеля - спадкове захворювання, яке вражає бічні і передні спинномозкові стовпи, і може призвести до паралічу ніг. 

Щоб урятувати Христину, медики провели селективну дорзальну різотомію. Нейрохірурги мали дістатися до спинного мозку і частково перерізати чутливі нерви, що йдуть до ніг і провокують напругу. 

Операція є складною, адже потрібно було не зачепити нерви, які відповідають за рух. Зараз дівчинка проходить реабілітацію. Без опори вона ще не ходить, але вже може повністю ставати на стопи. 

"Неозброєним оком видно: напруга у м’язах ніжок нашої маленької пацієнтки зменшилася. Якщо позитивна динаміка буде продовжуватися, 5-річна Христина невдовзі зможе вільно ходити. І це для неї з батьками стане найкращим подарунком на Новий 2022 рік", – кажуть у медичному об’єднанні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, лікарня, Лікарі, діти
В тему