14 Грудня 2021
Новини

У Львові лікарі заморозили серце пацієнта

У Львові лікарі заморозили серце пацієнта

У Львові вперше кардіохірурги заморозили серце пацієнта, щоб вилікувати в чоловіка "миготливу аритмію".

Про це повідомив в. о. генерального директора Першого територіального медичного об'єднання Львова Олег Самчук.

За його словами, така операція називається кріоабляцією. Першим пацієнтом став 62-річний львів'янин, який вже 3 роки хворіє на "миготливу аритмію".

Його ситуація ускладнювалася тим, що чоловік не міг пити препарати, що розріджують кров (у нього не було однієї нирки). Перед самою операцією стан пацієнта був вкрай важким, напади повторювалися кілька разів на добу. Все це загрожувало інсультом.

Лікарі прийняли рішення оперувати чоловіка, шляхом кріоабляції. Під час неї в серце 62-річного пацієнта ввели рідкий азот з температурою -60 градусів. Він буквально убив хворі ділянки серця. Це нова для Львова операція.

"Льодовиковий період" в кардіохірургії Львова! Наші лікарі вперше заморозили серце пацієнта, щоб вилікувати "миготливу аритмію"", – написав Самчук.

Опісля цю ж операцію виконали ще двом пацієнтам. За словами лікаря, з "миготливою аритмією" живуть до 800 тисяч українців.

"Тепер завдяки кріоабляції у нас з'явилася можливість заморожувати ділянки передсердя, щоб вони не пропускали в відділи серця хаотичні імпульси. Шанси одужати після такого втручання – 90%", – підкреслив Самчук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, лікарня, Лікарі
В тему