29 Грудня 2021
Новини

Вибух у лікарні на Прикарпатті: пожежу спричинила «заупокійна свічка»

Вибух у лікарні на Прикарпатті: пожежу спричинила «заупокійна свічка»

Пожежа в Косівській центральній районній лікарні сталася через заупокійну свічку.

У ДСНС зазначають, що співробітник лікарні через необізнаність щодо елементарних законів фізики та нехтуванням правилами безпеки призвели до непоправних втрат.

Відомо, що в реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, що створило умови для перенасиченості повітря киснем. Після трагічної загибелі одного з пацієнтів лікарні від covid-19, один із співробітників закладу, за традицією, поставив заупокійну свічку.

Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям в реанімаційній палаті миттєво  зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети. Зазначають, що в таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути.

У ДСНС закликали керівників медичних установ суворо заборонити використання відкритого вогню в реанімаційних відділеннях та поблизу кисневого обладнання.

Нагадаємо, ввечері 28 грудня в палаті реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні стався вибух. Тоді загинули 4 людини: 1 від ковіду, 3 в результаті пожежі. Також є двоє постраждалих у критичному і важкому стані.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикарпаття, івано-франківськ, пожежа, трагедія, Надзвичайні події, вибух
В тему