29 Грудня 2021
Новини

У Польщі в Татрах застрягла українка: по неї вилітали гелікоптером

У Польщі в Татрах застрягла українка: по неї вилітали гелікоптером

У Польщі рятувальники вилітали по українку на гелікоптері, бо та піднялася високо в гори і не змогла ні спуститися, ні рухатися далі.

Це сталося 26 грудня, - інформує УП.

Жінка пішла по маршруту вздовж словацького кордону в районі двохтисячника Каспрів верх, та застрягла біля вершини Горишкова Чуба. 

Як зазначають рятувальники, одяг українки був відповідним для гірськолижного спорту, але не для зимового сходження в гори. Туристка не мала ні спеціального взуття, ні "кішок", щоб пересуватися по скрижанілому схилу, ні льодоруба. На певному етапі туристка зрозуміла, що не може ні просуватися вперед, ні безпечно повернутись назад по своїх слідах. З обох боків від неї були стрімкі урвища і необережним кроком можна було спровокувати лавину і разом з нею зірватися зі стежки. 

Рятувальників зазначили: єдине, що було однозначно правильним у спорядженні української туристки - її яскраво-рожева куртка, яку добре можна було бачити здалеку і яка допомогла швидко знайти її. 

У ті дні рятувальна служба попереджала про складні погодні умови в горах - сніговий покрив більше метра, лавинну небезпеку і сильний вітер.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці у польщі, польща, дснс
В тему