16 Грудня 2021
Новини

Посилення карантину в Польщі: на кордоні черги

Посилення карантину в Польщі: на кордоні черги

З 15 грудня Польща посилила карантинні обмеження. У зв'язку з цим з Дорогуська в Ягодин повернули понад 50 автівок.

Про це повідомляє Волинська митниця у Фейсбуці.

Як зазначають, особи, які в'їжджають до цієї країни з-за меж Шенгенської зони, повинні пред’явити негативний тест (ПЛР або антиген), який зроблений не раніше ніж за 24 години до перетину кордону. Вимога тесту стосується навіть повністю вакцинованих громадян.

Вчора з початку доби через відсутність такого тесту у водіїв у пункт пропуску Ягодин з польського Дорогуська уже було повернуто 51 транспортний засіб. Це ускладнило і без того напружений у цей період трафік мостом через Західний Буг.

З українського боку поступово накопичується автотранспорт, збільшується черга на перетин кордону і на пасажирському, і на вантажному напрямках.

На пункті пропуску Шегині-Медика у черзі на виїзд з України стоять півтори сотні легковиків. Затор розтягнувся на два кілометри. Утворилася черга через нові вимоги щодо перетину кордону. Польща їх ухвалила раптово, тож люди були заскочені зненацька. Новину дізналися, вже приїхавши на кордон, і почали швидко шукати пункти тестування. Найближчі розташовані за 20 кілометрів, у місті Мостиська.

Наплив людей великий, результату доводиться чекати по 40 хвилин, тому і виникло скупчення авто. Мобільна лабораторія є в самому пункті пропуску, але туди ще треба доїхати.

"Завтра-післязавтра ми очікуємо прибуття мобільної лабораторії, яка буде розташовуватися перед нашим пунктом пропуску. Це нам полегшить роботу, а люди вже будуть знати, прибувати завчасно і робити тестування, і таким чином вже будуть з тестом заїжджати на територію пункту пропуску", — розповіла заступниця керівника відділення інспекторів прикордонної служби "Шегині" Валентина Скред.

У черзі люди розповідають, що чекають на кордоні уже 24-27 годин.

Результат тесту має бути перекладений польською або англійською мовами. Неважливо, чи це ПЛР, чи антиген — він має бути зроблений не раніше, ніж за 24 години до подорожі. Негативні тести мають мати всі мандрівники — і вакциновані теж.

Нова вимога не стосується дітей, які відвідують садки на території Польщі або сусідніх держав, а також учнів, які навчаються у тамтешніх школах та опікунів, що їх супроводжують.

Особи, що не нададуть негативний результат тесту, будуть змушені відбувати обов’язковий двотижневий карантин.

Карантин у Польщі посилюють через складну епідемічну ситуацію з коронавірусом та поширення нового штаму "Омікрон". Скільки часу діятиме це обмеження, наразі невідомо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, карантин, польща
В тему

Останні матеріали