28 Грудня 2021
Новини

В Україні хочуть зробити онлайн-формат військового обліку жінок

В Україні хочуть зробити онлайн-формат військового обліку жінок

У Міністерстві оборони України працюють над тим, аби перевести в онлайн-формат та автоматизувати військовий облік.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, коментуючи новину про військовий облік жінок.

За її словами, жінкам не обов’язково потрібно йти ставати на облік до Територіальних центрів комплектування (колишніх військкоматів) у найближчі дні — для цього є весь 2022 рік, оскільки виконання закону про оновлення системи військового обліку триватиме протягом усього року.

Також вона зазначила, що облік — це не призов і не мобілізація. Вона додала, що поява наказу № 313, який запроваджує ці нововведення, не є несподіванкою, адже у березні 2021 року прийняли відповідний закон, спрямований на оновлення системи військового обліку.

Маляр зауважила, держава намагається навести лад у військовому обліку, оскільки однією з багатьох проблем, яка стала очевидною у 2014 році, була зруйнована система військового обліку.

Військовий облік жінок був і раніше. Приміром постановою КМУ від 1994 року передбачалось близько 40 професій/спеціальностей, що були підставою для взяття жінок на військовий облік, — зазначає вона. — З тих пір частина професій зникла, інші — з‘явилися. Порядок взяття на військовий облік потребує оновлення та удосконалення.

До слова, раніше у ЗСУ розповіли, що вагітним та жінкам в декреті теж потрібно ставати на облік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, військкомат, жінки, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали