24 Грудня 2021
Новини

На Донеччині викрили іноземців, які вибивали гроші в бізнесменів

На Донеччині викрили іноземців, які вибивали гроші в бізнесменів

У Маріуполі СБУ затримала двох організаторів міжнародної банди, що погрожувала та вимагала з людей гроші.

Про це інформують СБУ та прокуратура області.

Зазначають, що діяльність угруповання координував з Близького Сходу уродженець однієї з країн Південного Кавказу, так званий "злодій у законі", який причетний до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Двох причетних затримали 22 грудня в центрі Маріуполя після того, як вони забрали "данину" в місцевого бізнесмена. Після затримання силовики вилучили в обвинувачених 10 500 гривень, які вони забрали в підприємця.

У прокуратурі пояснюють, що 7 мешканців Маріуполя у віці від 25 до 38 років з вересня налагодили злочинні схеми вимагання коштів у місцевих підприємців за "кришування" та розбій.

Зокрема, за версією прокурорів, у листопаді злочинці напали на бізнесмена, який відмовився сплачувати їм "данину", і побили привселюдно на вулиці, поцупивши 1600 гривень.

Шістьом із ним повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі, грабежі, поєднаному з насильством, розбійному нападі, вимаганні, за попередньою змовою групою осіб.

У пресслужбі СБУ також додали, що злочинці викрадали і силоміць змушували місцевих мешканців займатися наркоторгівлею.

Якщо жертви відмовлялися, їм погрожували зброєю та били, наносивши тяжкі тілесні ушкодження.

Крім того, слідство вважає, що члени банди тероризували жителів регіону й вимагали від них гроші. Як стверджує СБУ, члени угруповання штучно створювали конфлікти з місцевими мешканцями, а потім примушували повертати несправжні борги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, сбу, гроші, Бізнес
В тему