24 Грудня 2021
Новини

Вбивство Шеремета: з Антоненка зняли електронний браслет

Вбивство Шеремета: з Антоненка зняли електронний браслет
Підозрюваному у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку до 24 лютого продовжили нічний домашній арешт, але з нього зняли електронний браслет. 

Поро це стало відомо на засіданні 24 грудня, - пише УП. Окрім музиканта та ветерана війни на Донбасі Антоненка,  домашній нічний арешт до 24 лютого продовжили й іншій обвинуваченій у цій справі — дитячій кардіохірургині й волонтерці Юлії Кузьменко.

Військова медсестра Яна Дугарь теж отримала продовження зобов'язань на 2 місяці: має повідомляти про зміну місця проживання та засобів зв'язку, прибувати за кожною вимогою до суду, здати на зберігання суду закордонний паспорт.

Наступне засідання відбудеться 21 січня. Нагадаємо, вранці 20 липня 2016 року від вибуху загинув журналіст Павло Шереме. Вибухівку йому підклали під автомобіль.

12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь. 22 травня 2020 року слідство у справі ймовірних виконавців вбивства було завершене. Розслідування щодо замовників виокремлене в іншу справу і триває. Усі затримані заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним.

Пізніше суд відпустив під цілодобовий домашній арешт підозрюваного у вбивстві Андрія Антоненка, а Яну Дугарь взагалі звільнив під заставу. Юлії Кузьменко цілодобовий домашній арешт замінили на нічний, вона змогла повернутися на роботу. 27 вересня суд послабив запобіжний захід Антоненку із цілодобового домашнього арешту на нічний.

У листопаді суд продовжив запобіжний захід трьом підозрюваним до 19 січня 2022 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, київ, суд
В тему