24 Грудня 2021
Новини

Суд дозволив арештувати Порошенка

Суд дозволив арештувати Порошенка

Печерський суд Києва дозволи затримати п'ятого президента Петра Порошенка для того, щоб обрати йому запобіжний захід в суді.

Про це пише УП.

Зазначають, що в офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт Порошенка, а Печерський суд дозволив його затримати.

Спікер суду ВіталійЧергавий відмовився коментувати інформацію та не зміг підтвердити, чи спростувати, чи було засідання у суді. Він зазначив, що подібні засідання таємні і проходять у закритому режимі.

Він зазначив, що робочий день уже закінчився і він не маю технічної можливості перевірити інформацію про засідання. У пресслужбах СБУ і ДБР журналістам розповіли, що не мають інформації про суд та клопотання і порадили звернутись в ОГП. Проте ні пресслужба Офісу генпрокура, ні самої генпрокурорки Ірини Венедіктової, ні її заступника Олексія Симоненка не відповіли.

Адвокати п'ятого президента Ігор Головань та Ілля Новіков розповіли 24 грудня, що не мають достовірної інформації про обрання Порошенку запобіжного заходу. За словами Голованя, за законом про подібні дії щодо нардепа мають повідомити голову парламенту протягом доби.

"Нам не відомо, чи суд Печерський, чи ще якийсь прийняв якесь рішення щодо арешту Петра Порошенка. Ми орієнтуємося на інформацію в ЗМІ... Достовірно лише знаємо те, що таке рішення не відбувалося в присутності адвокатів Порошенка", - повідомив Новіков.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, петро порошенко, арешт
В тему