24 Грудня 2021
Новини

В Україні планують обмежити націнки для низки харчових продуктів

В Україні планують обмежити націнки для низки харчових продуктів

Це дозволить стримати зростання ціни на соціальні та харчові продукти.

У Кабінеті міністрів хочуть запровадити обмеження націнки для низки соціальних та харчових продуктів.

Про це стало відомо після того, як виробники хліба та інших харчових товарів повідомиди, що робитимуть менше продукції через аномальні ціни на газ. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, - пише УНН.

“За останній рік ціна на газ у Європі зросла у більш ніж 5 разів. Відповідно ціни на блакитне паливо зросли й в Україні. У таких умовах виробники хліба розглядають питання підвищення ціни. За ініціативи Президента України Уряд підготував декілька механізмів відповідної підтримки та планує запровадити їх уже найближчим часом”, — заявив Шмигаль.

Через розпал ситуації, уряд планує запровадити обмеження націнки для низки соціальних та харчових продуктів. За словами Шмигаля, це також дозволить стримати зростання їх ціни. Прем’єр-міністр також додав, що наразі проводяться відповідні консультації з представниками бізнесу.

До слова, 23 грудня виробники солодощів заявили, що призупиняють виробництво частини асортименту через надвисокі ціни на газ. Президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк заявив, що при вартості газу для виробничих потреб в 73 тис. грн за тисячу кубометрів кондитерським компаніям простіше взагалі згорнути виробництво, адже при такій собівартості продукція буде незатребуваною ні на внутрішньому, ні на зовнішніх ринках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, продукти, ціни, кабінет міністрів
В тему