9 Травня 2020
Новини

«Кілька ящиків з продуктами»: як українці отримують допомогу у Польщі на карантині

«Кілька ящиків з продуктами»: як українці отримують допомогу у Польщі на карантині

Мешканка Самбору, що на Львівщині, Галина Сапарта, 26 квітня поїхала до Польщі. З того часу перебуває на карантині  разом зі своєю мамою та трирічною дитиною.

За цей час жінка отримала  2 рази соціальну допомогу, за її словами, абсолютно безкоштовно.  Про це вона написала у групі «Українці у Варшаві».

«26 квітня приїхала до Польщі і сиджу на карантині я, моя мама і дитина 3.5 роки. За цей час отримала 2 рази соціальну допомогу, Stra? po?arna ставить під двері і іде.

Перший раз я подавала заявку, а другий раз самі дзвонили і запитали, чи щось потребую, оскільки більшу половину карантину ми відбули, я сказала що нічого не треба. Після того,  як мене ще п'ять раз перепитали, я сказала, що можна для дитини якісь йогурти і фрукти.

І ось що мені привезли!  Я дуже приємно вражена, це не просто речі першої необхідності, а й солодощі для дитини», - розповіла Галина.

«Для того, щоб отримати допомогу, ви на кордоні подаєте всі дані: адресу і телефон,  і скачуєте програму"kwarantanna domowa",  де буде видно ваше місце знаходження, бо будуть обов'язково перевіряти і дзвонити не один раз на день.  В додатку "kwarantanna domowa" зазначаєте,  що потребуєте допомоги», - каже жінка.

Натомість якщо в українців немає житла, безкоштовно в Польщі його під час карантину ніхто не надаватиме.

У відповідь на повідомлення Галини інші українці зауважували, що продукти їм теж привозили, проте не безкоштовно, а за власний кошт.  Або брали за доставку 50-60 злотих. І що на таку допомогу можуть розраховувати лише ті українці, які офіційно працюють у Польщі та платять податки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: українці у польщі, Україна, польща, продукти, карантин, коронавірус
В тему