24 Грудня 2021
Новини

У Рівному просять карати за пропаганду гомосексуальності

У Рівному просять карати за пропаганду гомосексуальності

Звернення підготували від імені міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та сімейні цінності».

Рівненська облрада звернулася до ВРУ та підтримала законопроєкт №6327, який передбачає штрафи за «пропаганду педофілії, гомосексуальності та трансгендерності».

Трансляцію засідання вела пресслужба облради, - пише hromadske.

Автором ініціативи виступив депутат Андрій Петохін, обраний по єдиному багатомандатному виборчому округу від групи «За майбутнє».

За його словами, звернення підготовлене від імені міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та сімейні цінності».

«З огляду на численні звернення наших виборців щодо зростання тенденції публічної пропаганди аморальних відхилень від конституційної норми сім’ї… звертаємося до вас із проханням підтримати закон», — сказав Петохін із трибуни.

За звернення проголосували 49 депутатів, троє — не голосували. Відтак його скерують до Верховної Ради.

Його 19 листопада подали 4 народні депутати від фракції «Слуга Народу» спільно з членом депутатської групи «За майбутнє» Віктором М’яликом, обраним по округу на Рівненщині.

Під пропагандою гомосексуальності депутати розуміють публічне використання продукції, що містить ЛГБТ-символіку, промови, вигукування гасел, демонстрацію плакатів, публічний заклик чи реклама участі в стосунках сексуального характеру між людьми однієї статі тощо.

Також ініціатори законопроєкту віднесли сюди публічну демонстрацію стосунків сексуального характеру між людьми однієї статі або виготовлення, розповсюдження, демонстрацію фільмів, що містять кадри таких стосунків.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування. Відтак Кабінет міністрів має у тримісячний строк привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, вру
В тему