23 Грудня 2021
Новини

Для українців хочуть скоротити термін дії COVID-сертифікатів

Для українців хочуть скоротити термін дії COVID-сертифікатів

МОЗ чекає офіційне рішення від країн ЄС щодо скорочення терміну дії COVID-сертифікатів.

В Україні після 10 січня наступного року планують ухвалити рішення щодо скорочення терміну дії COVID-сертифіката, як це зробили країни ЄС.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич, - пише Укрінформ.

За її словами, наразі чекають офіційного рішення від країн ЄС щодо скорочення дії COVID-документів та планують запровадити це рішення і в Україні.

Карчевич зазначила, що це питання має розглянути Національна технічна група експертів з питань імунізації, і далі воно має бути схвалене на засіданні штабу з вакцинокерованих інфекцій МОЗ, і відповідно буде нормативно врегульоване постановою уряду.

Заступниця міністра охорони здоров’я пояснила, якщо говорити про скорочення терміну дії з 365 днів до 270, то для людей, які поїдуть із таким сертифікатом до країн ЄС, вони будуть дійсними, але в межах терміну придатності, визначеного на рівні країн ЄС. Також вона наголосила, що якщо у громадянина термін дії COVID-сертифікату, отриманого після другої дози щеплення, становитиме понад 270 днів, людина може перетнути кордони країн ЄС у межах тих обмежень, які встановлені на рівні кожної окремої країни.

До слова, українські СOVID-сертифікати наразі визнаються у 55 країнах світу, а наступного року цю кількість планують збільшити до 80.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, Надзвичайні події, вакцинація
В тему