19 Грудня 2021
Новини

Що Епіфаній сказав про ЛГБТ-спільноту

Що Епіфаній сказав про ЛГБТ-спільноту

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, висловлюючись щодо ЛГБТ-спільноти, зазначив, що нікого не треба відкидати.

Про це пише "Радіо Свободи".

За його словами, потрібно приймати всіх, хто прагне покаятися та змінитися.

"Ми не відкидаємо нікого. Ми вже говорили про це неодноразово", – наголосив Епіфаній.

Він зауважив, що якщо людина справді хоче виправитися, то приймають і моляться за всіх людей, за всіх українців. До слова, Епіфаній 2 роки тому вже висловлювався щодо ЛГБТ. Тоді він заявив, що не підтримує цю спільноту, бо це "суперечить божественному вченню". Водночас, як і зараз, зауважив, що не можна відкидати людей, і закликав до виправлення гріховного життя. Також Епіфаній говорив, що ЛГБТ-спільноту допустять до причастя, тільки коли "вони покаються у гріхах".

Варто зауважити, що в документальному фільмі "Франческо" Папа Римський публічно підтримав узаконення цивільних шлюбів між гомосексуальними парами. Він зауважив, що такі пари мають право на сім'ю, адже "вони – діти Божі". Папа Римський і раніше підтримував ЛГБТ. Зокрема заявляв, що Бог любить усіх своїх дітей. Римо-католицькі єпископи України не погодилися із висловлюваннями Папи, мовляв, це не змінює доктрини церкви. Навесні 2021 року у Ватикані заборонили благословляти одностатеві шлюби. Папа Римський підтвердив таку позицію католицької церкви.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: лгбт-спільнота, Україна, церква, православна церква україни
В тему