18 Грудня 2021
Новини

Бойовики змінили ім'я українського бранця, аби його не знайшли

Бойовики змінили ім'я українського бранця, аби його не знайшли

Бойовики змінили ім'я та дату народження українського бранця Станіслава Баранова, якого утримують на тимчасово окупованому Донбасі 3 роки.

Це зробили, аби ніхто не міг його ідентифікувати. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Бойовики назвали 35-річного українця Олександром Божком та зробили старшим на 1 рік. Наразі він перебуває у СІЗО на території виправної колонії в окупованій Макіївці.

Денісова розповіла, що Станіслав – мешканець Сумщини. Він зник, коли поїхав на роботу до Києва.

"Яким чином і чому він опинився на окупованій території його мати досі не знає. Аби встановити місце перебування сина, знадобилося чимало часу. Дізнатися, де зараз перебуває Станіслав матері вдалося від колишнього полоненого, який разом з ним був в ув'язненні", – наголосила Денісова.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом вже понад 3 роки – з 31 серпня 2017 року. Єдине, що їм відомо – чоловіка жорстоко катували у в'язниці бойовиків "Ізоляція".

Про те, де перебуває українець, стало відомо лише минулого року. Окупанти звинувачують його у нібито шпигунстві.

Денісова звернулася до представників Міжнародного комітету Червоного Хреста з проханням відвідати Станіслава в СІЗО №97. Про допомогу омбудсменка попросила також координаторку від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі ТКГ Шарлотту Реландер.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, росія, війна на сході україни
В тему